PREŞ în faţa Rusiei: Un membru al Guvernului INSISTĂ ca Moldova să-i ceară oficial scuze lui Rogozin şi să promită că “astfel de acţiuni nu se vor repeta”

14 mai 2014 11:3214 comentariiVizualizări:

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, insistă ca Guvernul de la Chişinău să-i prezinte scuze oficiale vicepremierului rus Dmitri Rogozin. “Chişinăul trebuie să-şi ceară scuze official şi să promită că nu va mai admite astfel de acţiunii pe viitor”, consideră Formuzal.

22444

Precizăm că Formuzal şi speakerul Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, au difuzat şi o declaraţie comună în care îşi cer scuze de la vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Conducerea Găgăuziei se declară surprinsă şi indignată de faptul că serviciile secrete de la Chişinău au reţinut avionul delegaţiei oficiale a Federaţiei Ruse. Acest fapt încalcă toate normele diplomatice şi etice”, se conţine în scrisoarea celor doi oficiali de la Comrat.

„Noi, reprezentanţi puterii din autonomia găgăuză ne cerem scuze în faţa lui Dmitri Rogozin pentrz acţiunile nechibzuite ale adminsitraţiei Moldovei”, se mai spune în documentul citat.

Reamintim că „organele competente” ale Republicii Moldova au reţinut “listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, pe care vicepremierul rus Dmitri Rogozin intenţiona să le transporte la Moscova. Despre aceasta a anunţat, într-un comunicat oficial, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Ulterior, Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse şi-a exprimat, într-un comunicat, indignarea în legătură cu reţinerea acestor liste.

14 Comments

 • Da sa ii pune picioarele si sa ii linga miinile nu vrea Formuzal??? Blea cum se poate atita linsatura eu chiar nu pot intelege, ma depaseste aceste actiuni de catel slugarnic.

 • Formuzal este o mizerie, oameni buni. Ce rol are el, ia spuneti-mi? Sa promoveze cultura gagauzilor si sa aiba grija de ea. El ce face in realitate? Cind s-a intilnit cu presedintele parlamentului turc, oare a vorbit el in turca? Nu, nu a vorbit in turc ci in rusa. Nu a vorbit pentru ca nu o poate vorbi normal. El mai bine cu Kremlinul se impaca. Mai pe scurt, Formuzal si Constantinov sunt niste tradatori, reprezinta coaloana a 5-a a Moscovei.

 • Nu e pentru prima oara cind Formuzal denota semne de bolnaviciune si tradare ,dar cert este faptul ca trebuie de urmat exemplul propus de Igor Corman pentru a trata inteligent lucrurile si informa cetatenii , care sunt beneficiile unei Integrari Europene ce nu ar permite manipularilor ruse sa dezbine societatea .

 • Prin aceste actiuni Formuzal reconfirma ca este omul Rusiei care incearca sa ne destrame tara. Astfel de om trebuie sa fiie considerat dusman al poporului si de urgenta sa fiie exclus din Guvern si lipsit de functia de Bascan a Gagauziei.

 • Mai aveti intrebari ? Poftim totul e clar, sluga a primit ordin de la stapin sa hamaie un pic si sa ii ia apararea.

 • Maxim Iorga

  Rogozin este obligat sa respecte suveranitatea si independenta RM. Iar asemenea marionete dirijate de Kremlin, cum este Formuzal, trebuie pusi la zidul infamiei!

 • Formuzal demonstreaza ca este cumparat de Moscova, ca de altfel nu pot sa-mi explic cum un teritoriu care este sustinut si cu un climat investitional turcesc, are conducatori pro rusi, pe cind Turcia incurajeaza cursul Pro European al RM. Sigur cetatenii din gagauzia mai devreme sau mai tirziu isi vor da seama de campania de manipulare si dezinformare dusa de bascanul Formuzal.

 • Eu cred ca nu este motiv pentru ca sa ne inchinam in fata lui Rogozin. Situatia a fost simpla dar si calra, adica nu au fost respectate prevederile diplomatice dar in ce tine de venirea acestuia nici o problema. Au fost respectate toate drepturile dar si obligatiile din partea R.Moldova.

 • Cam cred ca Rogozin ar trebui sa-si ceara scuze ca nu a respectat tara noastra din punct de vedere diplomatic si nu a urmat procedura necesara de organizare a acestei intilniri. Formuzal cum se zice il saruta-n … dar nu trebuie sa ne facem griji si sa colaboram normal, nu cu fel de fel de beneficii!!!

 • Tara Hategului

  Bascane,oare nu se intâmpla cumva ca Moldova sa se UNEASCA cu Romania,sa vezi atunci ce scuze iti cere România!

 • Idiotenie, veneticii incearca sa ne recomande cum sa ne comportam , oare nu e prea deocheat??????

 • da mai bine sa suga degetul purcelulrogojina

 • Tradatorii toto timpul tradeaza, asa ca asteptati mai multe de la ei

 • Formuzal poate mai bine ii cere lui Rogozin sa ceara scuze, pentru cele spuse despre Moldova si moldoveni, dar dupa asta sa se mai gandeasca inainte de a linge curu lu Rogozin

Leave a Reply