Connect with us

Toate

Premierul susține că de modul cum vor fi votate proiectele aprobate de Guvern depinde situația financiară a țării

Premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe parlamentari să manifeste responsabilitate și mai puțin populism atunci când vor dezbate pachetele de legi ce prevăd alocații suplimentare pentru agricultori, sistemul de educație, pensionari și cel legat de noul Program cu FMI. Șeful Guvernului a anunțat, după ședința de la Președinție, că săptămâna aceasta Parlamentul va începe ședințele în plen.

”Este o ședință foarte importantă, pentru că urmează a fie discutate și, sper, aprobate proiectele de legi aprobate de Guvern săptămâna trecută. Mă refer la pachetul de amendamente legislative legate de Programul nou cu FMI, aici remarc rectificarea bugetului de stat care vine să ajusteze principalii indicatori bugetari la evoluția indicatorilor economici”, a declarat Chicu.

Premierul susține că de modul cum vor fi discutate și votate aceste proiecte depinde situația financiară a țării pe perioada următoare.

”Sunt niște proiecte foarte importante, noi contăm pe responsabilitatea forțelor politice din Parlament și sperăm că se va manifesta responsabilitate și mai puțin populism”, a declarat premierul.

Biroul permanent  urmează să stabilească agenda și data convocării primei ședințe a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă.

Populare