Connect with us

Politică

Premierul României refuză să vină la Chișinău și numește moldovenii un popor vremelnic

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni – Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român. Prim-ministrul a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este o investiţie de suflet a României pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: “O investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect”.

Amintim că premierul Ion Chicu, a anunţat că inaugurarea gazoductului se va face pe 27 august, de Ziua Independentei. El l-a invitat la eveniment şi pe prim-ministru României, Ludovic Orban.

„Aduc mulțumiri Guvernului și poporului român pentru investițiile și suportul oferite în construcția acestui obiectiv care merită inaugurat în cadrul unui eveniment frumos. Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a precizat Ion Chicu, exprimând speranța că operatorul intern în scurt timp va aproviziona țara cu gaze naturale, inclusiv prin intermediul acestui Gazoduct.

Menționăm că pe fonul protestelor agricultorilor, organizat de PPDA, Andrei Nastase, liderul partidului are o consultare permanentă cu ambasadorul român, Daniel Ioniță.

Populare