Connect with us

Politică

Premierul Ion Chicu: „Guvernul va continua să sprijine inițiativele pentru valorificarea potențialului economic al țărilor din regiune”

Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guverne ai statelor membre ale Comunității Statelor Independente, desfășurată în format online. Șefii de guverne prezenți la summit au efectuat un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția pandemiei, dar și despre efectele economice și sociale generate de restricțiile impuse în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.

În discursul său, premierul a subliniat faptul că țara noastră rămâne deschisă dezvoltării cooperării cu statele CSI. Totodată, Chicu a subliniat faptul că Republica Moldova investește foarte mult în progresul industriei IT și în digitalizarea serviciilor. Ori pandemia a scos la iveală necesitatea dezvoltării acestui sector. „ICT a devenit unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere a economiei naționale, fiind lider în dezvoltare în ultimii ani. Acest vector este susținut de implementarea cu succes a Strategiei naționale pentru dezvoltarea societății informaționale „Moldova digitală 2020” și a planului de acțiuni sectorial „Dezvoltarea industriei tehnologiei informației și a ecosistemului de inovare digitală pentru 2018–2023”. Modernizarea economiei prin aplicarea tehnologiilor performante în procesele de producție, utilizarea de noi soluții tehnice în dezvoltarea întreprinderilor comerciale și a noilor tehnologii reprezintă elemente importante ale unei abordări inovatoare în dezvoltarea economică, atât în țară, cât și în întreaga regiune”, a conchis șeful Executivului.

Populare