Connect with us

Politică

Premierul: FMI va aproba noul Program al țării, dacă Parlamentul va susține consolidarea independenței BNM

După turul doi al alegerilor prezidențiale, Guvernul va prezenta în Parlament pachetul de legi care întrunește condiționalitățile unui nou Program de finanțare cu FMI. Premierul Ion Chicu a declarat că dacă aceste legi vor fi votate de Parlament, atunci până la sfârșitul acestui an Consiliul de Directori al FMI urmează să aprobe o nouă finanțare pentru Republica Moldova.

”Am avut discuții săptămâna trecută cu înalți oficiali FMI, ne-am înțeles și asupra graficului de aprobare a noului Program al țării cu FMI. După turul doi, noi vom merge în Parlament cu proiectul de lege de consolidare a independenței BNM. Sper că acest proiect să fie votat în Parlament, astfel încât Consiliul de Directori al FMI să aprobe acest program pe parcursul anului 2020. Este un moment important pentru asigurarea sustenabilității bugetare și fiscale a țării”, a declarat Chicu.

Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani.

Populare