Connect with us

Politică

Politologul Cenușă face praf un interviu cu Maia Sandu: Multe aspecte s-au discutat nu despre ce urmează să facă Sandu în calitate de președinte, dar cât de rea a fost Președinția lui Dodon

Maia Sandu ar trebui să-și ceară scuze publice de la jurnalista postului public de televiziune Tatiana Gherța, pentru că ar fi acuzat-o nejustificat de manipulare. Totodată, Sandu nu a coborât de pe baricade și continuă să se comporte ca un lider al opoziției, refuzând să-și asume obligațiunile șefului statului. La această concluzie a ajuns politologul Expert grup Dionis Cenușă, care a analizat interviul Maiei Sandu de la Moldova 1.

În primul rând, expertul a constatat că Maia Sandu “a refuzat să răspundă la unele întrebări, chiar dacă țin de atribuțiile sale de politică externă, cum va fi viitoarea relație cu NATO. Acest tip de subiecte intră în competenta imediată a președintelui”.

Totodată, Cenușă spune că în cadrul emisiunii multe aspecte s-au discutat nu despre ce urmează să facă Sandu în calitate de președinte, dar cât de rea a fost Președinția lui Dodon. “Este neclar dacă noul președinte a ieșit definitiv din dispoziția campaniei electorale”, constată politologul.

„Sandu a afirmat că va promova reforme structurale, iar instituțiile care se vor opune vor pleca. Dar declanșarea alegerilor anticipate sau numirea unui nou guvern necesită dialog cu cei care populează actualul legislativ. Deocamdată nu există un plan clar pe care Maia Sandu îl poate pune în funcțiune. Încă nu”, mai scrie Cenușă.

Într-un final, politologul de la Expert Grup spune că președintele ales a insinuat că jurnalista Tatiana Gherța ar fi manipulat datele dintr-un raport al Expert-Grup.

“În mod intenționat m-am uitat încă o dată peste cele scrise de Adrian Lupușor și

Stas Madan ca să văd cine induce în eroare opinia publică, jurnalista sau Maia Sandu. Așadar, colegii mei au constatat că programul lui Sandu implică costuri considerabile, care creează probleme de fezabilitate. Același lucru l-a întrebat Tatiana Gerța. Așadar, cred că Maia Sandu ar trebui să își ceară scuze publice de la jurnalistă”, spune Dionis Cenușă.

Populare