Connect with us

Politică

Poliția: Protestatarii au comis fapte care cad sub incidența mai multor articole din Codul Contravențional

Participanții la acțiunile de protest ale agricultorilor din câteva raioane au comis mai multe încălcări ale legislației în vigoare. Într-un comunicat al Poliției se spune că protestatarii s-au deplasat neautorizat pe drumurile publice, au blocat intenționat benzi de circulație sau artere de transport, fapte care cad sub incidența mai multor articole din Codul Contravențional.

În același comunicat, oamenii legii le reamintesc protestatarilor despre punctul 6 din Hotărârea nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, care prevede că întrunirile, inclusiv și de acest gen, urmează a fi organizate cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, respectarea măsurilor de sănătate publică, dar și întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului.

„Poliția este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale și recomandă tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog. În același timp, îndemnăm participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației”, se mai spune în comunicatul citat.

Populare