Connect with us

Social

Poliția de Frontieră vine cu un șir de recomandări pentru moldoveni

În condițiile situației epidemiologice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) vine cu un șir de recomandări pentru moldoveni.

O instrucțiune în acest a fost postată pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

IGPF recomandă cetățenilor să consulte din timp autoritățile statului de destinație sau să apeleze la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Pentru cetățenii Republicii Moldova care intenționează să ajungă în România, de astăzi, la intrarea în statul vecin sunt valabile noi cerințe:

– Fără carantină dacă prezentați dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, plus un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;

– Carantină de 10 zile dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;

– Carantină de 14 zile dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, însă normele prevăd o serie de excepții pentru copiii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc. 

De asemenea, măsurile vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF).  

Populare