Connect with us

Politică

Poate începe de la propria familie? Mama lui Dumitru Alaiba a fost CONDAMNATĂ PENAL

Mama deputatului PAS, Dumitru Alaiba, a fost condamnată penal în anul 1997. Un document care demonstrează acest fapt a fost expediat la adresa redacției noastre. Autorul, care a solicitat anonimatul, se întreabă dacă și de această dată deputatul PAS, Dumitru Alaiba, va spune că dosarul a fost unul politic, fabricat în 1997 la insistența lui Vlad Plahotniuc, transmite abcnews.md cu referire la sinteza.org.

Potrivit informațiilor din dosar, în acea perioadă, Larisa Alaiba activa în calitate de contabil-șef la o companie agricolă din Ocnița. Procurorii au stabilit că aceasta a prejudiciat statul, eschivându-se de la plata impozitelor.

Recent, redacția noastră a scris despre un alt dosar în care figurează familia Alaiba. Părinții parlamentarului, Larisa și Anatolie Alaiba, au fost cercetați penal pentru că au furat de la stat aproape 2 milioane de lei. Infracțiunea a fost comisă în perioada anilor 2016-2018.

Potrivit dosarului, Anatolie Alaiba este proprietarul companiei URALIS SRL, care în 2016 a fost desemnată câștigătoare la cinci licitații publice desfășurate de către primăriile localităților rurale din sudul țării, în valoare totală de 41 milioane lei. Potrivit anchetatorilor, conducerea companiei a pus la cale o schemă de delapidare a mijloacelor bănești din unul dintre aceste proiecte.

Populare