Plahotniuc, după ce Sandu și Năstase și-au propus reciproc funcții: eram gata să le oferim mai multe funcții decât și-au dorit

26 martie 2019 16:462 comentariiVizualizări:

Autodesemnarea lui Andrei Năstase pentru funcția de președinte al Parlamentului și a Maiei Sandu pentru funcția de premier este cel puțin stranie. Este reacția liderului PDM, Vlad Plahotniuc, după discuțiile cu șeful statului, Igor Dodon, scrie evenimentul.

E puțin stranie această declarație pentru noi pentru că i-am invitat ca să discutăm prioritățile unei guvernări comune, inclusiv să le oferim funcții, chiar mai multe decât îți doresc. Ei însă și-au propus funcții unui altuia. Dar pentru alegerea președintelui Parlamentului și premierul este nevoie de a forma o majoritate parlamentară închegată pe principii clare, care presupune dezvoltarea economiei, dialog”, a spus Plahotniuc.

Președitele PDM a mai accentuat că potențialii candidați pentru primele funcții în stat trebuie să știe clar ce vor face cu ele.

”Acceastă majoritate parlamentară trebuie să cunoasă și faptul că dacă oferă aceste funcții, ce vor să facă persoaele date cu aceste funcții. Dacă vor munci pentru oameni, e una, dar dacă vor să se pricopsească doar cu asistenți, pază, salarii, pentru că am înțeles că demult nu au primit salarii, e alta. Îi așteptăm la negocieri”, a punctat Plahotniuc.

Amintim că PDM i-a invitat de mai multe ori pe liderii PAS și PPDA la discuții despre formarea unei majorități parlamentare, inclusiv și-a exprimat disponibilitatea de a le ceda funcția de prim-ministru. Toate aceste invitații au fost respinde de Sandu și Năstase.

2 Comments

Leave a Reply