Piloții moldoveni luați ostatici, în 2015, în Afganistan au fost eliberați

11 februarie 2019 11:190 comentariiVizualizări:
Cei doi piloţi moldoveni care acum trei ani şi jumătate au fost luaţi ostatici în Afganistan au fost eliberaţi şi la momentul de faţă se află într-un spital din Moscova. Anunţul respectiv a fost făcut astăzi de către preşedintele Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă, notează trm.md.
Igor Dodon a specificat că eliberarea acestora a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Federaţia Rusă.
„În sfârşit concetăţenii noştri au fost recuperaţi din plen şi au fost transportaţi la Moscova. La moment piloţii se află în spital, stare sănătăţii este destul de bună, lucrează medicii cu ei. Vreau să vă spun că atunci când i-am adus la Moscova ei nu credeau că acest lucru se poate întâmpla. Trei ani şi jumătate ei au fost ţinuţi într-o groapă în pământ, nu au văzut soarele, povestesc nişte detalii care sunt uimitoare”, a spus Igor Dodon.
Igor Dodon a precizat că, cel mai probabil până la sfârşitul săptămânii curente el va merge la Moscova şi-i va aduce pe cei doi piloţi la Chişinău.
Vom aminti că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparţine unei companii moldoveneşti, a fost capturat de către militanţii Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forţată.
Echipajul elicopterului era format din trei piloţi, toţi cetăţeni moldoveni, şi alţi 18 pasageri militari din Afganistan.

Leave a Reply