Connect with us

Politică

Petrenco despre Maia Sandu: Colectarea mai multor semnături încalcă dreptul altor candidați, iar asta înseamnă că există motiv de a contesta înregistrarea

Fostul deputat Grigore Petrenco susține că lidera PAS Maia Sandu a încălcat drepturile altor candidați de a participa la alegerile prezidențiale. Reacția lui Petrenco vine după ce Sandu a declarat că a adunat 30 de mii de semnături, dar a prezentat 25 de mii.

“De ce ar trebui să aduci 30 de mii de semnături, când potrivit legii e nevoie de 15-25 de mii? Colectarea mai multor semnături încalcă dreptul altor candidați, iar asta înseamnă că există motiv de a contesta înregistrarea. Cine poate să îmi explice logica lor?”, se întreabă Petrenco pe Facebook.

Precizăm că într-o analiză publicată de portalul realitatea.md se menționează că “în aceste condiții, cu cele 30 de mii de semnături colectate în favoarea Maiei Sandu ar fi putut fi înregistrați doi posibili candidați, iar astfel, Maia Sandu a limitat un posibil pretendent la funcția de șef al statului de a colecta semnăturile necesare și a candida în alegerile prezidențiale din 1 noiembrie”.

Populare