Connect with us

Politică

Peter Michalko dezminte informațiile lansate de Maia Sandu despre donația de vaccin din partea României

Nu este nevoie de o autorizație din partea Uniunii Europene pentru ca România să doneze vaccin ţării noastre. Precizările au fost făcute de şeful Delegaţiei UE în ţara noastră, Peter Michalko. Diplomatul susţine că sunt necesare doar anumite coordonări ce ţin strict de procedura de donare, transmite Publika.md.

„Din platforma COVAX deja Republica Moldova va beneficia de un volum mare de vaccine şi pe o altă parte există această ofertă generoasă din partea României şi acum se lucrează la aspecte tehnice. Asta nu este vorba despre un fel de autorizare sau nu, este vorba despre rezolvarea aspectelor tehnice care ţin de aranjamente care sunt necesare pentru aducerea vaccinurilor în altă ţară 44:23 una dintre aceste ţări fiind Republica Moldova. Se lucrează acum foarte intensiv la aceste aranjamente să fie completate.”

Acum câteva zile, preşedintele Maia Sandu a declarat că pentru a ajunge lotul de vaccin anti COVID în ţara noastră este nevoie de acorduri din partea Uniunii Europene şi a producătorului.

Populare