Peste 300 de militari ai Armatei Naţionale din garnizoana Chişinău au primit locuinţe de serviciu

28 decembrie 2018 11:200 comentariiVizualizări:

Peste 300 de militari ai Armatei Naţionale din garnizoana Chişinău au primit locuinţe de serviciu în complexul locativ de pe strada N.Testimiţanu 3, din sectorul centru al capitalei.

Complexul locativ dispune de 335 de apartamente cu 1, 2 şi 3 camere.

Directorul Agenției Asigurare Resurse și Administrare Patrimoniu a Ministerului Apărării, colonel Sergiu Voinu, a specificat că locuinţele, cu o suprafaţă de la 35 m2 până la 80 m2, sunt dotate cu geamuri, uşi, blocuri sanitare, contoare, cazane de încălzire autonomă, aragazuri.

Apartamentele respective, construite în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, sunt locuinţe de serviciu.

„Perioada de aproape trei decenii de incertitudine, care a însemnat locuinţe închiriate sau cazare în camere de cămin, cu paturi supraetajate, se încheie astăzi pentru 335 de militari şi familiile lor. Ne-am propus, în 2019, să dublăm numărul apartamentelor de serviciu, astfel încât alţi 600 de ofiţeri, sergenţi şi soldaţi profesionişti să dispună de propria locuinţă”, a spus ministrul Apărării Eugen Sturza

De notat că în perioada 2016-2018, 479 de familii ale militarilor prin contract ai Armatei Naţionale din garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi au fost asigurate cu locuinţe de serviciu.

sursa//moldova.org

Leave a Reply