Connect with us

Politică

Personalul medical din secțiile de terapie intensivă și spitalele cu profil COVID-19 se află primul pe lista vaccinării anti-COVID 19

Personalul medical din secțiile de terapie intensivă și spitalele cu profil COVID-19 se află primul pe lista vaccinării anti-COVID 19. Datele au fost prezentate de secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Vor urma angajații din asistența medicală primară, asistența medicală urgentă prespitalicească, asistența medicală spitalicească, din stomatologii, farmacii, serviciul de diagnostic și laborator, ANSP, beneficiarii instituțiilor rezidențiale, asistenții sociali, studenții și rezidenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie, colegiile de medicină.

O altă etapă include persoanele de peste 60 de ani, bolnavii cu maladii cronice, personalul din domeniile educației și din structurile de forță. A treia etapă de imunizare va viza populația de la 18 ani în sus.

Potrivit secretarului de stat, scopul autorităților este de a vaccina 70% din populația adultă pentru a crea imunitatea colectivă la infecția COVID-19.

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer și 264.000 de doze AstraZeneca.

Populare