Connect with us

Social

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute și în Lituania

Urmare a înţelegerilor convenite la nivel înalt în cadrul vizitelor la Chişinău a preşedintelui lituanian Gitanas Nausėda şi a ministrului de externe Gabrielius Landsbergis, a fost a semnat Acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea şi recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Veaceslav Dobîndă şi ministrul de interne al Republicii Lituania, Agnė Bilotaitė.

„Prevederile acordului vor oferi cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi permanent sau provizoriu în Republica Lituania un şir de beneficii, cum ar fi scutirea de şcolarizare şi examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere şi cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulaţie în traficul internaţional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă în cadrul ceremoniei de semnare.

Vizita la Vilnius a diplomatului Veaceslav Dobîndă se desfăşoară la invitaţia cancelarului ministerului lituanian de externe, Inga Černiuk.

Programul la ministerul lituanian al afacerilor externe a inclus şi consultări cu secretarul de stat Mantas Adomėnas, directorul general politic, şefi ai subdiviziunilor sectoriale în scopul consolidării competenţelor funcţionale şi schimbul de expertiză în domeniile de interes reciproc.

A fost discutată şi agenda de reforme privind implementarea Acordului de asociere şi zonei de liber schimb, Summit-ul parteneriatului estic, consultări politice bilaterale, asistenţa pentru dezvoltare.

Populare