Connect with us

Social

Pe o stradă din capitală se amenajează o pistă dedicată bicicliştilor

Serviciile municipale de profil amenajează în prezent o bandă dedicată bicicliştilor pe bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian. Proiectul pilot este implementat de Primăria municipiului Chişinău în colaborare A.O. Automobil Club din Moldova.

Lucrările au început pe parcursul săptămânii precedente, prin aplicarea liniilor de marcaj, iar în prezent sunt executate lucrări de montare a bolarzilor pentru securizarea bicicliştilor în perimetrul pistei.

Etapa următoare prevede instalarea indicatoarelor rutiere şi aplicarea suplimentară a elementelor de marcaj a carosabilului.

Amenajarea benzii face parte din proiectul „Coridor Verde şi Sigur” şi are drept scop creşterea siguranţei utilizatorilor de transport alternativ pe drumurile municipale.

Proiectul este realizat de către Project Line S.R.L., Platforma Urbana, A.O. Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie şi cu suportul financiar oferit de PNUD Moldova, GEF Moldova „Oraşe verzi durabile pentru Moldova” şi Grupul de lucru pentru transport alternativ – Alianţa Biciclete Chişinău. 

Populare