Connect with us

Social

Pașaport românesc pentru moldoveni – unul dintre cele mai solicitate servicii la JustConsult. Află cum îl obții 

Emigrarea cetățenilor din Republica Moldova a atins cote maxime în ultimii ani, acest fenomen înregistrat practic în fiecare a doua familie. De multe ori, obținerea unui pașaport românesc pentru moldoveni reprezintă o oportunitate de a se stabili cu traiul sau de a munci legal în spațiul Uniunii Europene.  

Probabil, din acest motiv, serviciul de perfectare pașaport românesc pentru moldoveni este unul dintre cele mai solicitate la JustConsult. Află din acest articolul care este procedura și ce alte beneficii îți oferă acest document.  

Care este procedura  de perfectare a unui pașaport românesc pentru moldoveni?  

Pentru ca să poți perfecta un pașaport românesc, este necesar să fii cetățean al României. Fiecare moldovean, rudele căruia au fost născute până la 28 iunie 1940 pe teritoriul României Mari (inclusiv actuala Republica Moldova), poate demara procedura de redobândire a cetățeniei române. Aceasta este un drept, stabilit prin Legea cetățeniei române nr.21/1991. 

Redobândirea cetățeniei române este un proces împărțit în etape și care durează în timp – până la 4-5 ani. Perfectarea pașaportului românesc este practic ultima etapă, care poate fi realizată după ce, prin ordinul Autorității Naționale pentru Cetățenie îți este acordată cetățenia română. După emiterea ordinului ANC, este obligatorie depunerea jurământului de credință față de statul român și transcrierea actelor de stare civilă în registrele naționale ale României. Abia după ce sunt finalizați acești pași, persoana poate depune cererea pentru perfectarea pașaportului românesc. Pentru moldoveni, procedura de perfectare a pașaportului românesc este similară cu cea existentă în raport cu românii nativi. Pentru aceasta, este necesară o programare online la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple sau la unul dintre Consulatele României de peste hotare. 

Dacă soliciți perfectarea pașaportului în România, termenul de eliberare este de până la 15 zile, în timp ce la Consulate – de până la 60 de zile.  

De asemenea, trebuie să achiți taxa oficială la bancă, poștă sau la Trezoreria de Stat. Iar dacă vei perfecta pașaportul în România, este necesar să-ți asiguri transport tur-retur în ziua și ora la care ai fost programat, dar și în ziua în care trebuie să îl ridici.   

Actele necesare pentru obținerea unui pașaport român: 

 1. Certificatul de cetățenie română; 
 2. Certificatul de naștere românesc; 
 3. Certificatul de căsătorie românesc (după caz); 
 4. Buletinul de identitate moldovenesc (după caz); 
 5. Pașaportul expirat/care urmează să expire; 
 6. Dovada achitării taxei pentru pașaport. 

Află cum te poate ajuta compania JustConsult  

Compania JustConsult este specializată în consultanță și asistență în perfectarea actelor românești. Poți apela la serviciile unei companii juridice de consultanță dacă nu cunoști procedurile legale sau nu ai timp pentru proceduri birocratice.  

JustConsult este o companie care activează în domeniul cetățeniei române din 2003. În acești ani, mai mult de 300.000 de moldoveni s-au încredințat companiei și cu ajutorul JustConsult și-au perfectat actele românești sau au redobândit cetățenia română. 

De ce să soliciți reînnoirea pașaportului românesc pentru moldoveni cu JustConsult? 

JustConsult se ocupă de toate procedurile birocratice, legate de perfectarea pașaportului românesc – programare, achitare a taxelor în avans, organizarea transportului, ridicarea actelor în baza procurii legalizate la notar.  

 • Oferim mentenanță la orice etapă de perfectare a actelor românești; 
 • Te programăm din timp la instituție; 
 • Achităm din timp taxele de stat, iar astfel nu mai trebuie să pierzi timp în cozi interminabile; 
 • Oferim garanții printr-un contract de prestare servicii; 
 • Oferim bon fiscal pentru fiecare taxă achitată; 
 • Îți oferim transport confortabil, de clasa business, pentru data și ziua în care ești programat. 

JustConsult este unica companie din nișa de cetățenie română, înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal, cu drept de operare transfrontalieră a datelor. Astfel, persoanele care ne încredințează actele sale au garanție 100% privind siguranța acestora. 

Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea specialistului companiei, completează formularul de pe pagina JustConsult sau sună la numărul de telefon 022 10 50 80.  

Populare