Connect with us

Politică

PAS ar fi cheltuit peste 8 mln euro pentru partide „spoiler” de stânga și de dreapta, se arată în investigația jurnaliștilor europeni

Partidul Acțiune și Solidaritate ar avea la întreținere câteva partide spoiler, pentru care Occidentul a oferit peste opt milioane de lei. Despre aceasta scriu jurnaliștii de la New Europe, într-o investigație amplă, intitulată Operațiune secretă de 56 de milioane de euro pentru a reduce influența Rusiei într-un stat post-sovietic (Republica Moldova).

„8,38 milioane de euro au fost destinate “suportului pentru partide prietene”. Deși în rapoarte nu apar denumirile acestor “partide prietene”, este indicat că e vorba de “trei partide pro-europene și două de centru-stânga, filo-ruse”. Scopul acestor “partide prietene” este să lovească în forțele pro-rusești, dar și în alți concurenți potențiali adversari ai PAS”, se arată în investigație.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, un prestigios portal din Belgia, NewEurope.eu, a publicat o investigație scandaloasă. Potrivit anchetei jurnalistice, mai multe țări din Occident finanțează PAS ilegal. Doar pentru această campanie electorală s-au alocat 56 de milioane de euro.

Populare