Connect with us

Politică

Partidul Socialiștilor condamnă interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe și contestă la Curtea de Apel

PSRM va contesta la Curtea de Apel legea care interzice panglica Sfântului Gheorghe. Într-un comunicat de presă emis de socialiști, se menționează că formațiunea nu recunoaște acest document ca fiind legitim.

„Partidul Socialiștilor condamnă categoric adoptarea de către majoritatea parlamentară în lectura finală a legii care interzice panglica Sf. Gheorghe. Considerăm că aceasta este una dintre cele mai rușinoase acțiuni ale actualei guvernări, întruchipate de PAS. Este semnificativ faptul că această lege rușinoasă a fost votată anume astăzi, 14 aprilie, când deputații Partidului Socialiștilor au organizat o acțiune de protest împotriva fărădelegilor autorităților, care l-au arestat ilegal pe colegul nostru Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul”, au declarat socialiștii.

Totodată, PSRM promite că va acorda asistență juridică deplină fiecărui locuitor al țării care va considera că e de datoria sa să poarte panglica Sf. Gheorghe la 9 Mai, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Victoriei asupra ciumei fasciste.

Populare