Connect with us

Politică

Parlamentul va decidă dacă cetățenii merită să fie scutiți de factura la lumină, pe perioada stării de urgență

Inițiativa socialiștilor cu privire la compensarea tarifelor la energia electrică, consumată în perioada stării de urgență, va fi dezbătut în Parlament. Biroul Permanent a inclus proiectul de lege pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 16 aprilie.

Documentul prevede acordarea compensațiilor pentru tarifele la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai.

Suma compensată ar urma să constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale pe conturile furnizorilor. Mijloacele necesare în acest scop se estimează la aproape 533 de milioane de lei.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, unul din autorii proiectului, a declarat că inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Documentul a fost elaborat în calitate de măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 31 mai 2021.

Populare