Connect with us

Politică

Opoziția parlamentară a venit cu inițiativa de a crea o comisie specială care să se ocupe de amendarea Legii Procuraturii, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția

Deputații socialiști au propus crearea în Parlament a unei comisii speciale, care să revizuiască Legea cu privire la Procuratură în conformitate cu recomandările experților Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.

”Cu scopul de a aduce legislația națională la o situație adecvată, propunem crearea unei comisii speciale parlamentare cu privire la revizuirea modificărilor operate la Legea Procuraturii, contrar recomandărilor experților Comisiei de la Veneția. Considerăm că această comisie trebuie să fie aprobată astăzi. În componența acestuia trebuie să intre proporțional toate fracțiunile parlamentare și în timp rezonabil să propunem modificări la legislație cu scopul de a aduce la normalitate, inclusiv Legea Procuraturii”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea.

Parlamentul a decis ca inițiativa PSRM să fie discutată la ședința Biroului Permanent, după care să fie analizată și dezbătută în plen.

Amintim, Comisia de la Veneția a criticat modificările pe care le-a făcut în luna august majoritatea PAS la Legea Procuraturii și a recomandat autorităților să revizuiască legislația, inclusiv la capitolul ce ține de Consiliul Superior al Procurorilor.

Populare