Connect with us

Politică

Odnostalco: Oamenii aduși de Maia Sandu în echipa prezidențială sunt “copiii lui Vlad Filat”, certați cu legea și urmașii corupției

Echipa de la Președinție creată de Maia Sandu este formată din discipolii ex-premierului Vladimir Filat, condamnat pentru acte de corupție, a declarat  deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco. Socialistul a menționat, în cadrul unei conferință de presă, că oamenii aduși de Maia Sandu în echipa prezidențială sunt certați cu legea, implicați în evaziuni fiscale, acțiuni de prejudiciere a bugetului de stat și fals în acte. 

Vladimir Odnostalco susține că, la o lună de la aflarea sa în funcție, Maia Sandu a eșuat în angajamentul dat cetățenilor de a aduce în funcții persoane integre și profesioniste.

”Echipa Maiei Sandu este echipa copiilor lui Filat, aceștia sunt urmașii corupției, oameni cu diplome false, cu evaziuni fiscale, este cazul domnului Spînu care a diminuat costul locuinței sale pentru a nu achita impozitul pe lux. Acești bani trebuiau să le fie achitați medicilor, pedagogilor, să meargă în sate în proiectele investiționale”, a spus Odnistalco.

Deputatul a remarcat și cazul consilierei Ala Nemerenco care a  obținut ilegal diploma de master în domeniul managementului în sănătate. În opinia lui Odnostalco, statutul de consilier prezidențial o obliga pe Nemerenco să-și dea demisia din prima zi când a apărut informația oficială că a primit ilegal diplomă.

”Trebuia să depună efort să nu compromită instituția prezidențială și pe Maia Sandu și să-și de-a demisia de onoare. Dacă se întâmpla așa ceva într-o țară europeană, urma demisia imediată”, a declarat socialistul.

Deputatul a amintit cazul premierului Chiril Gaburici, din cabinetul căruia făcea parte și Maia Sandu, și care și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a primit ilegal diploma de Bacalaureat.

Populare