Connect with us

Politică

Odnostalco: În cinci luni de mandat, Guvernul Sandu nu a alocat niciun leu pentru pensionari

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a amintit, în cadrul unei conferințe de presă, că în cinci luni de mandat, Guvernul Sandu nu a alocat niciun leu pentru susținerea pensionarilor, persoanelor cu dizabilități și altor categorii socialmente vulnerabile.

”Ei aveau un răspuns simplu: nu sunt bani. Ne vorbeau că FMI și alți parteneri externi nu susțin indexarea pensiilor de două ori pe an. Noi am găsit posibilități și am putut convinge partenerii că indexarea semianuală este necesară”, a declarat Odnostalco.

Potrivit deputatului, PSRM împreună cu Guvernul Chicu a reușit să restabilească mecanismul semianual de indexare a pensiilor care a funcționat în timpul Guvernului Greceanî, deși opoziția parlamentară a făcut tot posibilul ca să blocheze acest proiect. Parlamentarul a amintit că în mandatul Guvernului condus de Zinaida Greceanîi pensiile s-au indexat cu 18% și 20%.

”Vreau să amintesc tuturor acelor care astăzi critică indexarea că ei puteau face mai multe. Deși aveau și timp, și posibilități, nici măcar nu au încercat să vină cu această propunere”, a spus Odnostalco.

Amintim, președintele Igor  Dodon a venit cu inițiativa de indexare a pensiilor de două ori pe an. Șeful statului a mai propus ca pensionarii cu un venit mic să primească de două ori pe an un suport financiar unic. Inițiativele președintelui au fost susținute de Guvern și fracțiunea PSRM. Astfel, în ianuarie toți pensionarii și beneficiarii de alocații sociale cu un venit mai mic de 2 mii de lei au primit câte 700 de lei. La 1 octombrie, aproape 660 de mii de pensionari și beneficiari de alocații sociale cu un venit de până la 3 mii de lei vor primi câte 900 de lei.

Populare