Connect with us

Politică

Odnostalco: Ambițiile Maiei Sandu au privat medicii și întreg personalul care lucrează în domeniul sănătății de majorarea salariului

Ambițiile Maiei Sandu au privat întreg personalul din sistemul medical de un adaos lunar la salariu de cel puțin 2,5 mii de lei, începând cu 01 iulie, când urma să se producă ultima etapă de majorare cu 40 la sută a tuturor lefurilor din sănătate. Despre aceasta a anunțat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, în cadrul unui briefing.

Socialistul a declarat că decretul președintelui de a dizolva Parlamentul a blocat ultima etapă care prevedea dublarea salariilor din sănătate. Legislativul a fost privat de dreptul de a vota în lectură finală proiectul PSRM cu privire la majorarea, din 01 iulie 2021, cu 40 la sută a salariilor din medicină.

”Ambițiile Maiei Sandu au privat medicii, surorile medicale și întreg personalul care lucrează în domeniul sănătății de majorarea salariului care urma să se producă”, a menționat deputatul.

Odnostalco a explicat că, din luna iulie, lefurile urmau să crească cu minim 2,5 mii lei pe lună.

”Cred că este timpul potrivit ca să fie organizat un marș de protest în halate albe în fața Președinției. Să se gândească cum să vă întoarcă acești bani”, a spus socialistul.

Președintele Igor Dodon a inițiat în 2020 dublarea salariile angajaților din sănătate. Creșterea urma să se producă în trei etape. Primele două majorări, cu câte 30 la sută, au avut loc la 01 septembrie 2020 și la 01 ianuarie 2021. Potrivit unor calcule prezentate de Odnostalco, dacă în 2020 personalul medical mediu din medicina primară primea 5314 lei pe lună, odată cu ultima majorare din acest an salariul acestora a crescut până la 9636 de lei, iar la ultima majorare din iulie urma să ajungă până la 11955 de lei.

”În mai puțin de un an, de la 5314 lei am ajuns la 9636 de lei, mai mult cu peste 4 mii de lei. Așa ceva nu a fost în toată perioada guvernării AIE, din care făcea parte și Maia Sandu și când se fura masiv. Ei au votat pentru concesionarea aeroportului, pentru furtul miliardului, dar nu au votat pentru majorări salariale, așa cum a fost în perioada guvernării socialiste”, a declarat deputatul.

Populare