O persoană a decedat, iar alta a fost luată de urgență la spital, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări

12 februarie 2019 12:000 comentariiVizualizări:

Două persoane au avut de suferit într-un incendiu produs ieri 11 februarie în localitatea Proscureni din raionul Rîșcani. Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.51.

Foto: dse.md

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că într-o locuință arde salteaua și lenjeria de pat, iar două persoane au avut de suferit. O femeie în vîrstă de 78 de ani a decedat, iar feciorul acesteia în vârstă de 53 de ani a fost preluat de urgență la spital  cu diagnoza intoxicație cu monoxid de carbon. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unei țigări nestinse. Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite ulterior.

Pompierii atenționează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis, fumat sau exploatarea surselor de încălzire Conform datelor statistice ale IGSU de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 203 incendii în care au decedat 36 de persoane inclusiv un minor.   

Leave a Reply