Connect with us

Toate

O filieră de contrabandă cu implicarea angajaţilor MAI – destructurată

Serviciul de Informaţii si Securitate de comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în cadrul unei cauze penale, au destructurat o grupare criminală specializată în trafic ilicit de mărfuri de larg consum din Ucraina, prin segmentul transnistrean, cu implicarea angajaţilor MAI.

La 9 noiembrie, în flagrant, au fost reţinute două microbuze ce transportau mărfuri de contrabandă, valoarea estimativă a căreia depăşeşte 1.5 milioane lei.

Totodată, cu suportul SPIA al MAI au fost reţinuţi 3 membri ai grupării, printre care doi angajaţi MAI. Cel de-al patrulea membru al grupării, la fel, angajat al MAI, a reuşit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană. Imediat după reţinerea acestora, angajaţii din cadrul instituţiilor antrenate au efectuat 12 percheziţii la mai multe adrese din ţară.

De menţionat că urmează a fi înaintate învinuiri de participare în cadrul grupării criminale şi altor persoane, inclusiv angajaţi ai subunităţilor Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a 9 luni de zile. În această perioadă, oamenii legii au stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum şi a locurilor de aprovizionare, depozitare şi comercializare a bunurilor de contrabandă.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau procurate de la piaţa „KM – 7” din oraşul Odesa, introduse în ţară prin regiunea transnistreană şi depozitate în localităţile din Zona de Securitate. Ulterior, bunurile erau preluate de alţi membri ai grupării, care aveau rolul de a le transporta pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Moldovei, prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Reamintim că în cadrul aceleiaşi investigaţii a fost desfiinţată o altă filieră de contrabandă, fiind ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei şi trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigaţiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăţia persoanelor reţinute va fi demonstrată în instanţa de judecată, acestea riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Populare