Connect with us

Politică

Noua componență a CSS, numită de Maia Sandu, are puține șanse să asigure securitatea de stat a R.Moldova, spune un fost judecător CEDO

„Un deputat care de trei ori și-a schimbat orientarea politică (fără bani, desigur), o doamnă cu șapte dosare pierdute la CtEDO, un domn despre care s-a scris că ar fi un agent de influență al Rusiei, un fost ministru la finanțe, în timpul căruia s-a furat miliardul, o doamnă cu diploma de master, dar fără studii de masterat, un domn cu averile micșorate de câteva ori, etc.. Sunt ei oameni buni? Nu știu… poate… Însă, permiteți-mi să cred până la proba contrarie, că acești “oameni buni” au puține șanse să asigure securitatea de stat a Republicii Moldova!”.

Această opinie a fost expusă de către fostul judecător la CEDO, ex-ministrul Justiției în Guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi. Expertul în drept susține că dacă președintele Maia Sandu își dorește cu adevărat ca acest consiliu să fie operațional, atunci Consiliul Suprem de Securitate trebuie sa fie compus din conducătorii instituțiilor statului, responsabile de elaborarea politicilor de stat în cele mai importante domenii de activitate, legate de asigurarea securității statului.

Populare