Connect with us

Social

Nonsens! Guvernul PAS a introdus moratoriu la angajarea grănicerilor și aduce polițiști străini pentru a proteja frontiera

Situație ieșită din comun. Guvernul PAS a introdus moratoriu la angajări în instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar lipsa de cadre o acoperă cu polițiști străini. A recunoscut-o chiar secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu, în timpul ședinței Parlamentului. Oficialul a declarat că guvernarea a decis să aducă polițiști străini, de la FRONTEX, să asigure securitatea frontierei de stat a Republicii Moldova, deoarece Poliția de Frontieră are o criză de cadre și nu face față situației, în contextul războiului din Ucraina. Întrebat, ce face MAI pentru a atrage tinerii din țara noastră să vină și să lucreze, Diaconu a răspuns:

„În sistemul MAI sunt 2000 de funcții sub moratorii, la poliția de frontieră avem 15% lipsă de personal, este datorită moratoriului, noi nu putem angaja acești oameni, pentru că avem moratoriu”, a declarat Diaconu.

Precizăm că majoritatea PAS a votat, azi, în prima lectură, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova. Potrivit documentului, un contingent de polițiști străini va fi dislocat la frontiera de stat a Republicii Moldova. Ofițerii veniși din alte stat vor avea posibilitatea utilizării armelor de serviciu, al mijloacelor speciale din dotare, precum și a forței fizice.

Populare