Connect with us

Politică

Nicolae Negru: Dezamăgirea, incertitudinea, apatia, indiferența, plictiseala par să-i frecventeze mai cu seamă pe cetățenii proeuropeni din R.Moldova

Electoratul cu viziuni de dreapta și pro-europene este dezamăgit de prestația liderilor PAS, PPDA și a fruntașilor unioniști, de aceea participarea lor la scrutinul prezidențial de duminică este sub un mare semn al întrebării.

În opinia jurnalistului Nicolae Negru, exprimată într-un editorial publicat de Ziarul Național, rivalitatea dintre Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și dezbinarea unioniștilor va conta foarte mult la alegeri.

“Sandu și Năstase au mușcat din mărul discordiei, li s-a trezit spiritul rivalității, intrând ambii în campania electorală prezidențială, în loc să identifice un candidat comun. Nu mai contează cine dintre ei a cedat și cine nu a dorit să cedeze, efectul asupra multor alegători e descurajant, deprimant. Nici liderii unioniști nu au reușit să-și învingă egoismul și să se unească într-un singur front electoral, dezbinându-i pe simpatizanți”, scrie Nicolae Negru.

Jurnalistul citat crede că și alianța eșuată dintre defunctul bloc ACUM și PSRM ar putea să conteze mult la alegerile prezidențiale.

“Ca niciodată, dezamăgirea, incertitudinea, apatia, indiferența, plictiseala par să-i frecventeze mai cu seamă pe cetățenii proeuropeni din Republica Moldova. E consecința directă a alianței împotriva firii între blocul ACUM și PSRM, între Maia Sandu, Andrei Năstase și Dodon, care s-a soldat cu retragerea surprinzătoare, nechibzuită a primilor doi în favoarea celui de-al treilea”, conchide Nicolae Negru.

Populare