Connect with us

Politică

Nicolae Federiuc: Speranța oamenilor în liderii de dreapta este una deșartă, iar poziționarea unora dintre ei drept singura alternativă este o iluzie

Speranța oamenilor în liderii partidelor de dreapta este una deșartă, iar poziționarea unora dintre ei drept singura alternativă pentru actuala putere este o iluzie. La această concluzie a ajuns jurnalistul unionist Nicolae Federiuc, înaintea alegerilor prezidențiale de astăzi.

“Mă uit la ei (oameni, n.n) și nu știu ce e mai bine – să le spui că speranța lor e deșartă, că, în realitate, deciziile se iau peste capul lor, ca totul este o simulare sau să-i încurajezi, să-i lași sa creadă în forța lor, fie ea și iluzorie? Minciună dulce sau adevăr dureros? E greu să spui ce e mai bine pentru cei pe care îi iubești. Dar… să crezi că, într-o zi, vor înțelege singuri și vei fi scutit de aceasta povară e iarăși o iluzie deșartă”, scrie Federiuc, într-o postare pe Facebook.

Și anterior, același jurnalist declara public că nu va participa la alegerile prezidențiale, deoarece nu vrea să fie părtaș la minciună.

“Nu votez, lăsați-mă în pace! Nu vreau să fiu părtaș la această agonie. Votați voi, cei care încă nu ați înțeles. Cei care hrăniți și întrețineți, în acest fel, cancerul de pe trupul nostru social. Dar să nu vă plângeți când vă veți îneca în mlaștina de minciuni spre care vă îndreptați benevol”, scria Nicolae Federiuc, într-un articol publicat pe blogul său.

Populare