Connect with us

Social

Nemerenco nu exclude restricții mai dure pentru moldovenii, care de sărbători revin acasă

Autoritățile nu exclud introducerea unor restricții mai dure pentru moldovenii, care de sărbători vor reveni acasă. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, la postul public de televiziune. Nemerenco spune că mai multe țări deja au introdus aceste reguli.

„Foarte multe țări au introdus un regim mai strict de intrare în țară, chiar și pentru cetățenii lor, nu doar pentru cei străini. Chiar și România a introdus, pe lângă vaccinare, testul PCR pentru cei care vin din zone nesigure. (…) Ținem cont de faptul că se întorc mulți cetățeni acasă, avem sărbători în stil nou și vechi. Am putea pentru anumite țări în care înregistrarea Omicronului este mai mare, am putea să venim cu niște proceduri ca să prelevăm teste în aeroport. Este mai complicat să le introducem la trecerile terestre”, a declarat Nemerenco.

Ministrul Sănătății a precizat că o decizie finală va fi luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătoșate Publică, care va avea loc săptămâna viitoare.

Populare