Connect with us

Politică

Nemerenco este bănuită de tăinuirea averii pe care o deține în afara hotarelor Republicii Moldova

Numele consilierului prezidențial pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco, apare într-un nou scandal. După ce s-a stabilit că angajata Maiei Sandu a primit ilegal diploma de master, Nemerenco apare într-o investigație în care este bănuită de tăinuirea averii pe care o deține în afara hotarelor Republicii Moldova.

Deputatul PSRM, Nichita Țurcan, a prezentat, astăzi, dovezi potrivit cărora Nemerenco deține o pensiune în apropiere de Masivul Ceahlău din Piatra Neamț, România. Cabana, amplasată într-o zonă pitorească la poalele Munților Carpați, se numește ”Zimbrii Ceahlăului” și este înregistrată pe numele lui Nemerenco.

Deputatul susține că un fenomen mistic se atestă și în cazul unui apartament pe care îl deține Nemerenco. În declarațiile de avere din ultimii ani, aceasta îl prezintă la un interval de peste un an.

Socialistul a amintit că mai mulți consilieri angajați de Maia Sandu la Președinție sunt implicați în diverse scandaluri. Astfel, în urma unui control ANI s-a stabilit că Ana Revenco, consilierul pe probleme de securitate, a ascuns că deține un apartament de 150 de metri pătrați, un teren, 12 conturi bancare. Aceasta a mai fost acuzată că și-a închiriat propriul automobil unei instituții de stat pe care o conducea.

Consilierul în domeniul educației, Liliana Nicolaiciuc- Onofrei, de asemenea, a implicată într-un scandal de plagiat. Un alt scandal în care apare numele acesteia este legat irosirea unui milion de dolari pentru pretinse acțiuni în cadrul reformei în învățământ.

Veaceslav Negruţa, un alt consilier al Maiei Sandu, a fost condamnat pentru abuz de putere la trei ani de închisoare cu suspendare, fără drept de a ocupa funcții de demnitate publică timp de 5 ani. Potrivit lui deputatului socialist, acest termen se scurge abia în martie 2021.

Un caz aparte îl reprezintă și averea secretarului general al Președinției, Andrei Spânu. Socialistul a amintit că acesta a diminuat de 5 ori în declarația de avere costul casei în care locuiește. De asemenea, Spânu prezintă date eronate cu privire la firmele pe care le deține și business-ul din offshore.

”Vrem să întrebăm ANI și Procuratura dacă este posibil să nu declari că deții apartament, conturi, pensiuni, firme. Poate noi nu înțelegem ceva și pentru oamenii buni se permite acest lucru?”, a întrebat ironic socialistul.

Deputatul PSRM a mai atras atenția și asupra faptului că angajările care au fost efectuate de Maia Sandu la Președinție nu au avut loc prin concurs.

Populare