Negru: Maia Sandu și Andrei Năstase recurg la fantezie, la teorii conspiraționiste și la amestecul de adevăr și minciună

18 martie 2019 12:380 comentariiVizualizări:
Declarațiile liderilor PAS-PPDA despre pretinsele telefoane necunoscute, interpretate drept tentative de cumpărare a deputaților blocului ACUM, denotă disponibilitatea Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a recurge la fantezie și teorii conspiraționiste. Este opinia jurnalistului Nicolae Negru, exprimată într-un editorial publicat de Ziarul Naționalcitat de Evenimentul.
”Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA, a primit un apel telefonic necunoscut la care el nu a răspuns, și colegii săi acumiști au trâmbițat că s-au făcut „mai multe încercări” de a-i cumpăra pe vajnicii luptători cu oligarhia. A fost nevoie de insistența jurnalistului Vasile Munteanu de la TVR Moldova ca să aflăm că, de fapt, e vorba de un caz singular și acela sub un mare semn de întrebare”, scrie Nicolae Negru.
Negru consideră că Maia Sandu și Andrei Năstase ar trebui să dea dovadă de un comportament nou și de o etică adecvată.
”După „otrăvirea” cu mercur a Maiei Sandu și Andrei Năstase, recursul acumiștilor la fantezie, la suptul din deget, la teorii conspiraționiste, la amestecul de adevăr și minciună nu ar trebui să ne mai mire. Deși niște politicieni noi, europeni, cum se pretind cei de la PPDA și PAS, ar trebui să dea dovadă și de un comportament nou, de o etică adecvată. Dacă vor să demonstreze că sunt diferiți, trebuie să înceapă demonstrația de pe acum”, notează autorul.
Jurnalistul mai scrie că liderii PAS-PPDA sunt ghidați de principiul „cu cât mai rău, cu atât mai bine”.
”Se vede însă că „mercurul” din somonul consumat la recepții i-a afectat prea tare, căci nu-i poți deosebi de politicienii vechi. Pincipiul „cu cât mai rău, cu atât mai bine” fac parte și din filosofia lor politică, din rațiunea de a exista. Așa că cetățenii noștri, dar și prietenii de peste hotare, ar trebui să nu ia declarațiile liderilor PAS și DA drept monedă curată, ci să le verifice în prealabil, ca pe toate celelalte”, conchide Nicolae Negru.

Leave a Reply