Connect with us

Politică

Năstase a criticat decizia PAS de a nu o vota pe Natalia Gavriliță

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că nu înțelege de ce PAS a declarat că nu o va vota pe Natalia Gavriliță, desemnată de președintele Maia Sandu la funcția de premier. Politicianul a declarat, la NTV Moldova, că poziția pe care a luat-o PAS este bizară și contradictorie.

”Asemenea contradicții în Platforma DA nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată. Să se supere pe mine cine vrea, să scrie despre mine ce vor, dar aceasta este poziția noastră. Acesta este deosebirea dintre Platforma DA și alte partide. Pentru că nu poate fi așa ceva ca șeful statului, fostul lider PAS, înaintează candidatura vicepreședintelui PAS, dar partidul nu votează. (…) Noi suntem oameni maturi, responsabili, noi nu vom participa la acest spectacol”, a declarat Năstase.

Președintele PPDA a fost rezervat în a spune ce opinie are despre decizia Maiei Sandu, dar a spus că formațiunea sa are o altă părere despre cum pot fi soluționate problemele din țară.

”Nu vă pot spune dacă m-a mirat sau nu această decizie, dar pot să vă spun că Platforma DA are o altă viziune despre soluțiile la rezolvarea problemelor din țară. Am luat act de această decizie, vom analiza această candidatură luni la ședința Biroului Politic al formațiunii și vom prezenta poziția noastră oficială marți dimineață. (…)Dacă vom vota pentru acest candidat, noi îl vom vota poate din alte motive”, a spus Năstase.

Liderul PPDA a mai declarat, în cadrul emisiunii la NTV Moldova, că Maia Sandu, în calitate de președinte de țară, este responsabilă de soluționarea crizei politice. Totodată, politicianul a criticat toate încercările de a ocoli Constituția cu scopul de a declanșa alegerile parlamentare anticipate.

”Mă întreb, cum am ajuns la așa ceva, ca unii să vorbească despre cum să ocolească Constituția, în loc să ia Legea Supremă, să citească ce este scris acolo și să parcurgă pașii descriși în Constituție pentru a ajunge la alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Andrei Năstase.

Președintele Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliță, vicepreședintele PAS și fost ministru al finanțelor, la funcția de prim-ministru. Imediat după acest anunț, PAS a declarat că deși Natalia Gavriliță ar fi un excelent șef al executivului, PAS nu va susține acordarea votului de încredere.

Populare