Connect with us

Politică

Nagacevschi: Brânzan spunea ”puneți capacul”, nu avem șanse să întoarcem Aeroportul. Acea declarație poate fi utilizată în judecată de către partea interesată

Ministrul economiei din Guvernul Maiei Sandu, Vadim Brânzan, a creat o situație periculoasă în procesul de întoarcere a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) în gestiunea statului. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției Fadei Nagacevschi la postul de televiziune TVR Moldova. 

Nagacevschi susține că în procesul de arbitraj internațional în dosarul AIC se fac o serie de analize și investigații. La această etapă, politicienii trebuie să se abțină de la comentarii, pentru că orice declarație făcută acum poate crea impedimente în cadrul procesului de apărare a intereselor Republicii Moldova la Curtea Internațională de Arbitraj.

”În situația când încep discuțiile publice, politicienii sunt tentați să trateze din punct de vedere politic anumite chestiuni legate de dosar și aceasta poate duce la prejudicierea investigării cazului. Avocatul are toate puterile necesare pentru a comunica cu deputații, să le explice anumite situații. Eu nu vreau să mă trezesc cu declarații de tipul celor făcute de ministrul economiei Brânzan, când el prin luna august spunea că ”puneți capacul” că noi nu avem nicio șansă să ne întoarcem la aeroport. Acea declarație a ieșit de la un oficial al Republicii Moldova și poate fi utilizată în cadrul unui proces de către partea interesată”, a spus ministrul.

Populare