Connect with us

Social

Municipalitatea continuă să investească în modernizarea infrastructurii rutiere din suburbii

Municipalitatea continuă să investească în modernizarea infrastructurii rutiere din suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, la Ciorescu, se desfășoară lucrări de reparație capitală prin asfaltare a stradelelor M. Eminescu, Prieteniei, B. Glavan, Florilor, Minerilor, Ion Creangă. Costul total al proiectului este de 3,6 milioane de lei, dintre care 1,75 de milioane sunt alocate din bugetul municipal, iar restul din bugetul local. Lungimea totală pe care se va efectua asfaltarea este de 1,4 kilometri.

„Tot în acest an, la Ciorescu, urmează să înceapă lucrările de construcție a străzilor: Livezilor, Cireșilor și Merilor. Costul lucrărilor este de 2 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane de lei vor fi alocate din bugetul municipal, iar restul de primăria locală.

În acest an, la Goian, sat din componența comunei Ciorescu, a fost construit un drum din beton. Primăria Chișinău a alocat 350 de mii de lei. Costul total al lucrărilor a fost de 500 de mii de lei. În comună, au mai fost reparate străzile Ștefan cel Mare și Sfânt, și Ciorescu. Pentru aceste lucrări din bugetul municipal s-au alocat peste 1,26 de milioane de lei, iar 143 de mii de lei – de administrația locală.

De asemenea, au fost reparate trotuarele pe străzile Albișoara, S. Lazo, Viilor. Lungimea trotuarelor pavate se extinde pe 1,2 kilometri. Lucrările au costat 1,019 milioane de lei, dintre care din bugetul municipal s-a alocat un milion de lei.

Municipalitatea a finanțat și lucrările de asfaltare și redirecționare a apelor pluviale pe strada Vasile Alecsandri. Costul proiectului a fost de 300 de mii de lei. După efectuarea acestor lucrări, problema inundațiilor în zonă a dispărut. Municipalitatea a finanțat construcția și extinderea rețelelor de canalizare în Ciorescu. Investiția din bugetul municipal pentru aceste lucrări este de aproape 659 de mii de lei”, a punctat Ceban.

Edilul mai spune că alte 500 de mii de lei, municipalitatea le-a alocat pentru amenajarea curților blocurilor de locuit situate pe adresele: str. Moldova nr. 1-4, nr. 6-8 și nr.12. Costul total al lucrărilor a fost de 594 de mii de lei.

Pentru dezvoltarea infrastructurii din comuna Ciorescu, în anul 2020, din bugetul municipal s-au alocat 4 milioane de lei, în 2021 – 3,55 de milioane de lei, iar în acest an – 5,32 de milioane de lei.

Populare