Connect with us

Politică

Teatrul absurdului și dualitate în mesaje, așa văd deputații comportamentul președintelui țării și al PAS

Societatea asistă acum la un spectacol al absurdului când, pe de o parte, i se prezintă un Guvern despre care se spune că este profesionist, iar, pe de altă parte, se insistă ca acesta să nu fie votat. Declarația a fost făcută de deputatul PDM, Monica Babuc, la NTV Moldova.

”Noi suntem cumva contrariați de această situație, care seamănă foarte mult cu un spectacol din teatrul absurdului, când se propune un guvern despre care se spune că are un candidat la prim-ministru foarte bun, cu un program foarte bun care va scoate țara din criză și va rezolva problema cu finanțele publice și, totodată, se pune întrebarea în felul următor, iată acum se va vedea care partide de fapt sunt cele care susțin alegerile anticipate”, a declarat Babuc.

Și deputatul Pro-Moldova, Andrian Candu, a vorbit despre dualitatea mesajelor transmise de PAS și președintele țării. Candu a menționat, în cadrul aceleiași emisiuni de la NTV Moldova, că, la etapa actuală, nu trebuie să vorbim de interesul unor partide care vor anticipate pentru a-și tripla numărul de mandate în Parlament, dar despre interesele cetățenilor.

De asemenea, deputatul a criticat ideea președintelui țării de a cheltui bani din Fondul de urgență al Guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate. Potrivit legii, acest fond este destinat pentru finanţarea cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, în caz de epidemii, precum şi în alte situaţii excepţionale cu caracter tehnogen (incendii, explozii, avarii etc.), natural (fenomene geofizice, geologice, meteorologice şi altele periculoase) şi biologico-social (boli contagioase, intoxicări în masă etc.).

Populare