Moldovenii au vorbit anul trecut peste 6 MILIARDE de minute la telefonul mobil

3 martie 2015 16:140 comentariiVizualizări:

Peste 6 miliarde de minute au vorbit moldovenii la telefonul mobil în anul 2014. Volumul traficului de voce a crescut cu 7,8 la sută față de anul 2013, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

ANRCETI

Fiecare utilizator a vorbit în 2014 în medie 211 minute pe lună. Totodată, numărul mesajelor expediate prin intermediul acestor rețele a crescut cu circa 53 la sută și s-a ridicat pînă la 1 miliard 162,1 milioane.

Datele statistice arată că sporirea traficului de voce în rețelele mobile s-a produs pe fundalul unei diminuări ușoare a numărului de utilizatori ai acestui tip de telefonie și a veniturilor obținute din vînzarea serviciilor de telefonie mobilă. Veniturile din vînzări per totalul pieței s-a redus cu 1,1 la sută față de 2013, pînă la 3 miliarde 453,4 milioane de lei.

Specialiștii ANRCETI explică diminuarea ușoară a veniturilor şi a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă prin „migrarea acestora la servicii voce oferite în rețeaua Internet”. Totodată, o parte din consumatori au renunțat la utilizarea cartelelor SIM după finalizarea campaniilor promoționale a serviciilor desfășurate de furnizorii de telefonie mobilă.

 

Leave a Reply