Connect with us

Economic

Moldovagaz a venit cu precizări în legătură cu factura de gaz pe care cetățenii o vor plăti pentru consumul din luna noiembrie

Volumele de gaze naturale consumat până în data de 1 noiembrie 2021 și care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, urmează să fie determinat de operatorul sistemului de distribuție și să fie incluse în factura pentru noiembrie. Pentru asta se va aplica prețul achitat până la sfârșitul lunii octombrie 2021 – 4298 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA. Despre asta a anunțat Moldovagaz într-un comunicat de presă.

Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat recent prețuri noi pentru furnizarea gazelor naturale de către SA Moldovagaz, care vor fi aplicate din 1 noiembrie.

„Drept bază pentru emiterea facturii de plată pentru gaze naturale, în conformitate cu prevederile pct.75 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019, servesc prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare, și indicațiile echipamentului de măsurare”, se arată în nota informativă emisă.

Astfel, furnizorul emite facturi de plată pentru gaze naturale în baza indiciilor echipamentului de măsurare înregistrați până la data intrării in vigoare a noului preț la gaze naturale sau, în condiția lipsei acestora, a consumului mediu zilnic, determinat de operatorul de sistem.

Populare