Connect with us

Social

Moldova va primi în scurt timp aproape 300 mii doze de vaccin anti-COVID, după ce ministerul Sănătății condus de Dumbrăveanu a aderat la COVAX

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. Despre aceasta ministerul Sănătății a anunțat printr-un comunicat de presă, după ce a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech (Comirnaty) va fi depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care va asigura condițiile necesare de păstrare la temperatura de -60°C -90°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare, cu respectarea lanțului frig.

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranșe, începând cu sfârșitul lunii februarie, pentru trimestrul I și trimestrul II. Acest vaccin trebuie păstrat la o temperatură de +2°C +8°C.

Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație. Ulterior, țara noastră va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial. Republica Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție, semnată de ministrul Sănătății de atunci, Viorica Dumbrăveanu, iar la data de 7 decembrie a fost expediată solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Populare