Connect with us

Politică

Ministrul Educației, Igor Șarov, solicită Consiliilor de Etică să investigheze cazul profesorului de la Ocnița

Ministrul Educației, Igor Șarov, solicită Consiliilor de Etică să investigheze cazul profesorului de la Ocnița care a făcut la orele de clasă agitație electorală în favoarea Maiei Sandu și a numit bătrânii idioți doar pentru faptul că nu votează cu liderul PAS. Astfel, potrivit Codului Educației, dacă se va stabili că pedagogul a încălcat Codul de etică și a admis încălcarea disciplinei de muncă, acesta urmează să fie sancționat.

”Este crucial să distingem latura morală de cea legală a evenimentelor relatate de presă. Din punct de vedere legislativ, profesorului îi este aplicabil Art. 135 din Codul Educației și prevederile Codului de Etică al Cadrului Didactic. Invit comunitatea educațională să respecte actele normative menționate”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Șarov anunță că responsabilii de la minister au discutat subiectul cu șeful Direcției Învățământ Ocnița, care, în cadrul unei vizite la instituția de învățământ, a discutat cu administrația, sugerându-i să procedeze conform prevederilor legale.

”Consiliul de Etică al școlii trebuie să determine, dacă cele desfășurate reprezintă o simplă expunere a unor opinii politice într-un cadru informal, eventual provocat și filmat pe ascuns, sau dacă reprezintă o încălcare a Codului de Etică privind normele de conduită în relațiile cu elevii referitor la aspectul politic în școală. Conform legislației, răspunsul Consiliului de Etică al Școlii, (pe care îl îndemn să analizeze cu toată seriozitatea acest caz), poate fi reanalizat de Consiliul de Etică al Direcției de Învățământ Ocnița, dacă părțile nu sunt de acord cu decizia Consiliului de Etică al Școlii. Cadrul legal există, el este clar și solicit aplicarea sa imediată”, notează Șarov.

Amintim, un profesor din Ocnița, care este și consilier local PAS, în timpul unei lecții i-a îndemnat pe elevi să-l susțină la alegerile prezidențiale pe liderul partidului din care face parte. Cadrul didactic și-a permis în timpul discuțiilor cu elevii un limbaj licențios și injurii la adresa persoanelor în etate. Acesta i-a numit pe bătrâni” idioții ăștia de 78-80 și ceva de ani, care se duc și votează și hotărăsc soarta voastră”.

Populare