Ministrul Economiei: Perioada prin care trece acum Republica Moldova nu este una de aur, dar sunt SIGUR CĂ O VOM DEPĂŞI

20 martie 2015 12:120 comentariiVizualizări:

Perioada prin care trece acum Republica Moldova nu este una de aur, e o perioadă plină de provocări şi dificultăţi, dar sunt sigur că o vom depăşi. Pentru că de asta au nevoie urgent cetăţenii, pentru că ne-am asumat angajamentul şi pentru că avem susţinerea partenerilor europeni.

1

Aceasta declară într-un interviu pentru Agora vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride. El afirmă că a revenit mult mai optimist de la Bruxelles decât plecase. „În ultima perioadă, spaţiul nostru mediatic este dominat de opinii pesimiste şi tot felul de prognoze apocaliptice, descurajatoare pentru cetăţeni”, spune ministrul.

Întrebat cu ce ochi privesc autoritățile de la Bruxelles noul Guvern minoritar de la Chișinău, Stephane Bride a declarat: „Cât despre cum privesc autorităţile de la Bruxelles Guvernul de la Chişinău, ei au răspuns deja la această întrebare în ziua când ne-au asigurat de susţinere şi ajutor în continuare. Urmează să ne îndeplinim angajamentele şi să apăsăm acceleratorul pe implementarea reformelor incluse în agenda de Asociere”.

Ministerului Economiei îi revine să implementeze un şir de reforme de adaptare a paradigmei economice la prevederile DCFTA, ceea ce la nivel sectorial înseamnă: „asigurarea securității energetice a țării și promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie; continuarea procesului de modernizare a sistemului infrastructurii calității; eliminarea constrângerilor de ordin administrativ în mediul de afaceri și asigurarea unui dialog eficient și permanent cu sectorul privat; implementarea politicilor de protecție a consumatorilor și supraveghere a pieței și racordarea acestora la rigorile europene”.

Leave a Reply