Connect with us

Politică

Ministrul Agriculturii a purtat discuții cu agricultorii. Iată ce au decis părțile

Procedura de obținere a subvențiilor de la stat pentru agricultorii, care au înregistrat pierderi mai mari de 60 la sută din recoltă, va fi simplificată. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii Ion Perju, după o ședință cu fermierii.

“Vă anunț că, în urma dialogului cu agricultorii, am convenit să modificăm Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamnităților naturale asupra recoltei anului 2020. Modificările vor fi aprobate la următoarea ședință de Guvern.

Astfel, MADRM va simplifica procedura de depunere a dosarelor pentru agenții economici care au înregistrat pierderi mai mari de 60 la sută și sunt eligibili de a beneficia de compensația pentru diminuarea pagubelor cauzate de seceta din anul curent.

În context, va fi exclusă necesitatea prezentării extrasului din Registrul bunurilor imobile sau din Registrul contractelor de arendă.  În schimb, agricultorii vor trebui să prezinte un certificat ce confirmă suprafața de teren agricol deținută sau prelucrată și cultura cultivată pe aceasta, document  eliberat de autoritatea publică locală/primăria unde producătorul agricol își desfășoară activitatea.

Sperăm că modificările efectuate vor scurta perioada de pregătire a dosarului, iar mijloacele financiare vor ajunge mai repede la agricultori pentru a demara lucrările agricole de toamnă”, a scris Ion Perju pe Facebook.

Populare