Connect with us

Politică

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit anticipat toate actele necesare pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit anticipat toate actele necesare pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID19 și a început procedurile necesare încă la mijlocul verii anului trecut. Informația a fost prezentată, la NTV Moldova, de fostul ministru al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

”Republica Moldova a acționat întocmai cu mecanismele coordonate cu reprezentanții Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizări, OMS și toate acțiunile au fost întreprinse sub o ghidare concretă. Termenele nu că au fost respectate, dar chiar am anticipat cu toate documentele”, a declarat Dumbrăveanu.

Fostul ministru al Sănătății a notat că a început negocierile cu privire la aprovizionarea țării cu vaccinul anti-COVID-19 în iulie 2020, astfel că la 30 iulie a fost aprobată eligibilitatea Republicii Moldova de acces la vaccinurile împotriva infecției COVID-19.

De asemenea, în decembrie ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a transmis către COVAX cererea pentru vaccinul anti-COVID-19, care include datele generale, populația țintă pentru vaccinare, posibilitatea de accesare a prețurilor preferențiale, caracteristicele vaccinurilor. În ianuarie 2021, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmare, că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 de doze AstraZeneca.

Populare