Connect with us

Politică

Ministerul Justiției solicită reaprobarea proiectului de modificare a Constituției

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că va solicita Guvernului să reaprobe proiectul de modificare a Constituției, respins de Curtea Constituțională, transmite abcnews cu referire la MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, documentul respins de magistrații înaltului for este susținut și de Consiliul Europei și este elaborat conform recomandărilor Comisiei de la Veneția. „Ca urmare a înțelegerilor avute cu Consiliul Europei, agrementelor cu privire la proiectul de modificare constituțională, voi solicita reaprobarea proiectului de modificare a Constituției, cu unele ajustări pentru a respecta și soluția pronunțată de Curtea Constituțională”, a menționat Nagacevschi.

Șeful de la Justiție a reamintit că modificarea legislației face parte din angajamentele asumate de Republica Moldova pentru obținerea finanțării din partea UE și FMI.

Documentul care urmează a fi reaprobat prevede anularea numirii judecătorilor pe un termen inițial de 5 ani, excluderea Parlamentului din procesul de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție și stabilirea componenței Consiliului Superior al Magistraturii din 12 membri.

Populare