Connect with us

Politică

Milionul lui Soros pentru Maia Sandu, în vizorul procurorilor

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a cerut Procuraturii Generale și CNA să examineze în ce bază legală, pe timpul când ministru al Educației, Maia Sandu a luat bani de la miliardarul George Soros pentru reformele în învățământ care au dus la închiderea școlilor.

„Asta nu este o invenție, nu este o sperietoare, este un fapt documentat și binecunoscut încă din anii precedenți. Anterior, ex-premierul Iurie Leancă a declarat public faptul că, în calitatea lui de șef al Guvernului din care făcea parte și Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, a cerut de la miliardarul american, George Soros un milion de dolari destinat, în mare parte, domeniului Educației”, a scris parlamentarul pe pagina sa de socializare.

Potrivit deputatului, Maia Sandu a închis 113 școli, spunând că acesta este un proces “de optimizare”.

”Adică, au “optimizat”, cum spunea Maia Sandu, aproximativ 100 de sate, deoarece fără școală în localitate, satul dispare în câțiva ani”, notează Țîrdea.

Deputatul amintește că, ulterior, fostul ministrul al Educației, Corina Fusu, a spus că ei nu i-a fost deloc clar pe ce au fost cheltuiți banii lui Soros la Ministerul Educației, dar și de către un ONG condus de actuala colegă de la PAS a Maiei Sandu, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Deputatul a mai solicitat procurorilor și CNA să examineze sub aspect de prejudiciere a securității naționale și a intereselor statului Republica Moldova finanțarea venită din partea miliardarului american.

Populare