Mici vinificatori cu istorii de mare curaj descoperite în turul de ospitalitate „ReDescoperă Drumul Vinului”

12 iulie 2019 12:590 comentariiVizualizări:

Vinul Moldovei este produsul emblematic pentru istoria fascinantă și tradițiile poporului nostru. În ultimii ani, vinurile produse în țara noastră s-au afirmat pe piața mondială cu peste o mie de medalii de top, iar industria vitivinicolă se reformează cu succes.

Schimbările pozitive au impulsionat apariția mai multor vinării, în special a micilor producători de vinuri, care renasc potențialul terroir-ului moldovenesc și legendele seculare. În prima zi a turului de ospitalitate vinicolă „Redescoperă Drumul Vinului”, cei 14 bloggeri și influenceri au vizitat 3 crame mici, cu câte 5-10 hectare de vie. 

În ultimii 3 ani, acestea au avut curajul de a crește calitatea produselor lor, de la vinuri țărănești, „de casă”, la vinuri îmbuteliate, „vinuri de autor”, marcând un salt important înlanțul valoric al calității, dar și au dezvoltat facilități de primire a turiștilor dornici de a parcurge drumul vinului Moldovei. Artizanii vinului de la Crama Mircești (satul Mircești, Ungheni), Crama Tudor (satul Sadova, Călărași) și Crama Tronciu (satul Pereni, Hâncești) au ghidat oaspeții lor într-o incursiune gustativă, au relatat periplul transformării afacerii lor și au împărtășit poveștile de curaj și pasiune din spatele etichetelor.

Leave a Reply