Connect with us

Politică

Mesajul de felicitare din partea premierului cu ocazia Zilei armatei Naționale

Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Armatei Naționale. Șeful Guvernului a remarcat importanța Armatei și a salutat militarii care stau la straja siguranței cetățenilor și securității țării noastre.

”Pe parcursul celor 29 de ani, Armata Națională s-a modernizat continuu prin instruirea efectivului militar, renovarea obiectivelor militare, recondiționarea tehnicii, dar și intensificarea participării militarilor noștri în diverse misiuni umanitare și exerciții internaționale”, se spune în mesajul premierul.

Șeful Guvernului a amintit despre militarii moldoveni care au participat în calitate de observatori în misiunile ONU în mai multe țări din Africa și despre cele 13 contingente participante în operațiunea din KFOR.

În mesajul său, premierul a remarcat și profesionalismul geniștilor care îndeplinesc misiuni riscante de deminare în diverse localități, riscând cu propria viață.

”Determinarea militarilor noștri este și în implicarea activă în acordarea ajutorului la lichidarea consecințelor calamităților naturale din țară. În acest an pandemic, peste 1500 de militari au fost implicați în măsurile autorităților de prevenire a COVID-19, inclusiv au stat de veghe la posturile din localitățile plasate în carantină, au fost antrenați în construcția Centrului de triere și au efectuat patrulea localităților republicii”, se menționează în mesaj. 

Premierul a adus un onor și veteranilor Armatei Naționale – oamenii puternici și curajoși, care întotdeauna sunt pregătiți pentru a interveni cu experiența lor.

”Un militar profesionist este un fiu bun, un frate și un soț, un tată și un prieten adevărat. La fel, poate fi și o fiică, o soră, soție și o mamă responsabilă și cu demnitate. Toți voi sunteți curajoșii neamului, care formează scutul de protecție a Republicii Moldova. Onoare vouă, stimați militari ai Armatei Naționale!”, se spune în mesajul de felicitare adresat de premierul Ion Chicu, cu ocazia Zilei Armatei Naționale.

Populare