Membrii unui grup criminal organizat instruiți pete hotarele țării și specializați în comercializarea drogurilor demascați de către procurorii PCCOCS

9 aprilie 2019 15:090 comentariiVizualizări:

Procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, împreună cu colaboratorii Direcției Antidrog a INI al IGP, au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de punerea în circulație a drogurilor de tip „marihuană” și „subutext”, pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți.

Foto: procuratura.md

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul producerii, preparării, păstrării, transportării, distribuirii și comercializării drogurilor sub formă de „marihuană”, inclusiv și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile făptuitorilor a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume „marihuană”, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuană”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de droguri de tip „marihuană”, destinate realizării ulterioare, valoarea cărora se estimează la 8 000 000 lei.

Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în străinătate și anume Olanda, cu privire la cultivarea plantelor de marihuană.

Drept urmare, a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații al INI au fost reținute 5 persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 ani, originari din raionul Fălești.

În privința acestora, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Leave a Reply